פיאז


כל מה שרצית לדעת על פיאז:
פיאז (בטורקית: Piyaz, מפרסית پیاز, בצל) הוא סלט מהמטבח הטורקי המוגש בראשית הארוחה כמזה (מתאבן).
הסלט עשוי משעועית, ביצה קשה וירקות ומתובל בבצל, פטרוזיליה ואוג הבורסקאים (סומאק).
באנטליה נהוג להוסיף לסלט שמן שומשום, והסלט מוגש כמנה עיקרית.
באדאנה הסלט עשוי מבצל וסומק בלבד.
גרסאות שונות של הסלט עשויות לכלול ארטישוק, אפונה, ותפוח אדמה.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לפיאז:
המטבח הטורקי
המטבח הארמני
סלטים
המטבח היהודי ספרדי