קאלן סקינק


כל מה שרצית לדעת על קאלן סקינק:
קאלן סקינק (בסקוטית: Cullen Skink) הוא נזיד (מרק סמיך) מהמטבח הסקוטי שמקורו בעיר קאלן שבמוריי, בחופה הצפון מזרחי של סקוטלנד.
מרק זה מכיל "פינן האדי" (Finnan Haddie) – דג חמור ים מעושן, וכן תפוחי אדמה ובצלים.
המרק מוגש לרוב כמנה ראשונה בארוחת סקוטית מסורתית.
מקור שמו של המאכל בגאלית סקוטית, כאשר "סקינק" משמעו ברך או פרסה של בשר – מהם נעשו בעבר מאכלי נזיד.
לימים התפתח המונח "סקינק" לתאר כל נזיד בשרי סמיך, ולימים כל מרק.
מרק זה מוצאו מהעיר קאלן, ומכאן שמו.
מאכל זה מוזכר בתיאור מסעם של ג'יימס בוסוול וד"ר סמיואל ג'ונסון לסקוטלנד, והם כותבים כי אכלו אותו בבקרם בקאלן ב-26 באוגוסט 1773 וכי ד"ר ג'ונסון נגעל מחמור הים המיובש שבושל בנזיד.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לקאלן סקינק:
מרקים
המטבח הסקוטי