קוק-א-ליקי


כל מה שרצית לדעת על קוק-א-ליקי:
מרק קוק-א-ליקי (בסקוטית: Cock-a-leekie – "עוף וכרישה") הוא מרק המהווה את אחד המאכלים המסמלים את המטבח הסקוטי, ונחשב לאחד המאכלים הלאומיים של סקוטלנד‏.
המרק הינו מרק עוף העשוי מציר בשר עוף וכרישה.
בעבר נהגו להוסיף למרק גם שזיפים, וזאת כדי להוסיף טעם למרק (בתקופה בה תבלינים היו יקרים ביותר).
מרק זה מתואר במתכונו הנוכחי כבר בכתבים משנת 1598.
בסוף המאה ה-18 היה זה הדיפלומט והגסטרונום הצרפתי שארל-מוריס דה טליראן שהציע כי השזיפים יוצאו מהמרק לפני הגשתו.
רעיונו התקבל, ולימים הם הוצאו מהמתכון לחלוטין.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לקוק-א-ליקי:
המטבח הסקוטי
מרקים