קרמבל


כל מה שרצית לדעת על קרמבל:
קרמבל (באנגלית: crumble) הוא קינוח פופולרי במטבח הבריטי.
המנה מורכבת מפירורי בצק חמאתי (תערובת של חמאה, קמח וסוכר מפוררת) על מצע של פירות.
ישנן גרסאות בהם המאפה מהווה מנה עיקרית, ובהם מוחלפים הפירות בבשר טחון וירקות, והסוכר מוחלף בגבינה.
המאפה נאפה עד שהבצק מזהיב, וכקינוח הוא מוגש לרוב עם רוטב.
עם הפירות שבהם נעשה שימוש לצורך הכנת הקינוח ניתן למנות תפוחים, חזרזר, ריבס, אפרסקים, פטל שחור ושזיפים.
לעיתים מוסיפים לבצק אגוזים או שקדים טחונים, ולעיתים זורים על הבצק סוכר חום על מנת ליצור מעטה קרמלי.
מקורו של הקרמבל בקיצוב המזון בבריטניה בתקופת מלחמת העולם השנייה.
המאכל הומצא בשל המחסור בביצים, ונעשה בו שימוש בפירות ובמוצרים שחולקו במסגרת הקיצוב (כאשר השומן היה מרגרינה).
בשל פשטותו זכה המאכל להצלחה רבה והפך למאכל פופולרי גם בארצות הברית ובצרפת.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לקרמבל:
המטבח האנגלי
המטבח הבריטי
קינוחים אמריקאיים
קינוחים
מאפים
מאכלי פירות