קרקר


כל מה שרצית לדעת על קרקר:
קרקר (בעברית קרוי גם מַצִּיָּה, אם כי שם זה משמש גם למצבריי – מאכל הנאכל בפסח), הוא ביסקוויט מלוח, דק, יבש ופריך שפותח מביסקוויטים שהיו נהוגים כמזון למסעות ימיים – זולים ובעלי חיי מדף ארוכים.
ב-1801 פתח ג'וסיה בנט מפעל אפייה במילטון, מסצ'וסטס ומכר "ביסקוויט מים" – ביסקוויט עשוי קמח ומים שישרוד במסעות ימיים ארוכים היוצאים מנמל בוסטון.
השם "קרקר" ניתן למאפה בשל הצליל שנשמע בעת אפייתו.
חברה זו מכרה קרקרים ששימשו במלחמת האזרחים של ארצות הברית.
המפעל עדיין ממוקם במילטון ומוכר קרקרים.
בצק הקרקר מחורר כדי למנוע יצירת כיסי אוויר בעת האפייה.
לעתים מוסיפים לבצק גבינה או תבלינים.
קרקרים נאכלים כשלעצמם או עם גבינה קשה, ממרח פטה, ממרח גבינה רכה ועוד.
מוגשים לעתים בארוחת מזנון לצד ממרחים ומטבלים שונים.
בארצות הברית קיימים סוגי קרקרים המוגשים לצד מרק או בתוכו, למשל קרקרים משושים המכונים "קרקר צדפות" משום שמגישים אותם עם צ'אודר צדפות.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לקרקר:
מגדנאות
המטבח האמריקאי