רוטב בולונז


כל מה שרצית לדעת על רוטב בולונז:
רוטב בולונז (באיטלקית: "ראגו בולונייזה" – Ragù bolognese) הוא רוטב לפסטה שמקורו מבולוניה, איטליה, המבוסס על בשר טחון, עגבניות ויין אדום.
בבולוניה נהוג להגיש את הרוטב עם פסטה רחבה, בייחוד טליאטלה, בעוד שמחוץ לאיטליה מקובל במיוחד להגיש את הרוטב עם ספגטי ("ספגטי בולונז"), אף שהבשר שברוטב אינו נצמד טוב לפסטה דקה מסוג זה.
כמו כן, לעתים קרובות מפריזים בכמות רסק העגבניות, למרות שהרוטב המקורי משתמש בכמות קטנה בלבד, כאשר מרכיבו העיקרי הוא הבשר הטחון.
הרוטב משמש גם להכנת לזניה.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לרוטב בולונז:
קצרמר מזון
המטבח האיטלקי
רטבים