רוטב סופרם


כל מה שרצית לדעת על רוטב סופרם:
רוטב סופרם (בצרפתית: suprême) הוא אחד מהרטבים הקלאסיים של המטבח הצרפתי.
רוטב זה נחשב לאחד מ"הרטבים הקטנים" – היינו, רוטב הנוצר משילוב בין רוטב אם למרכיב אחד נוסף.
רוטב זה עשוי מרוטב ולוטה (רוטב העשוי מרביכה (שילוב של קמח ושומן) וציר בשר – לרוב, במקרה של רוטב סופרם – ציר עוף).
הציר מצומצם (בישול על אש נמוכה עד לאידוי מרבית הנוזלים), ומעורבב עם שמנת או קרם פרש.
כמו כן נהוג להוסיף מעט מיץ לימון לרוטב.
רוטב זה מוזכר ב-Larousse Gastronomique משנת 1938 כאחד הרטבים החשובים של המטבח הצרפתי.
שיטה אחרת להכנת רוטב זה היא שימוש ברוטב בשאמל עם ציר עוף.
נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לרוטב סופרם:
רטבים
המטבח הצרפתי: רטבים