תגובת מייארד


כל מה שרצית לדעת על תגובת מייארד:
תגובת מייארד (Maillard reaction) היא תגובה כימית בין חומצת אמינו לסוכר מחזר המתרחשת בדרך כלל בחום.
תגובה זו חיונית בהכנת מגוון מוצרי מזון ובדומה ליצירת קרמל היא מנגנון של השחמה לא-אנזימטית.
התגובה קרויה של שמו של לואי-קאמי מייארד (Louis-Camille Maillard) שתיאר אותה לראשונה בשנת 1910, למרות שבאופן מעשי השתמשו בה כבר בתקופות פרה-היסטוריות.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לתגובת מייארד:
קצרמר כימיה
תגובות כימיות