כל מה שרצית לדעת על זחוק:
זחוק (או: סחוג, בערבית: سحوق, תעתיק מדויק: סחוק) הוא ממרח חריף שמקורו בתימן, ישנם מספר סוגים של סחוג, המוכרים שבהם הם האדום, העשוי מפלפלים אדומים מיובשים, והסחוג הירוק אשר בניגוד לאדום, מכיל פלפלים ועשבי תבלין טריים בלבד, אם כי יש המכינים גם אותו מפלפלים מיובשים.
המילה "זחוק" מקורה במילה "מזחקה".
המזחקה הייתה אבן גדולה (לרוב בזלת) עם שקע במרכזה.
בשקע זה היו מניחים את חומרי הגלם המיועדים לכתישה, ובאמצעות אבן נוספת, קטנה יותר, היו כותשים את המרכיבים לכדי תערובת אחידה.
זחוק יוצר במדינת ישראל בצורה תעשייתית, לראשונה על ידי "בועז זהבי" שהקים את חברת "זהבי הכרם" בשנת 1968.
הסחוג הירוק עשוי תערובת של פלפלים ירוקים חריפים עם כוסברה, שום ותבלינים שונים.
סחוג אדום, נעשה מפלפלים אדומים מיובשים, שום, תבלינים ושמן, יש המוסיפים מעט חומץ אך אין זה כלול במתכון המסורתי.
סחוג חום הוא סחוג ירוק בתוספת עגבניות.
ניתן להכין סחוג בו החריפות מועטה על ידי שימוש מועט בפלפלים חריפים ביחס לשאר התבלינים.
ישנו ממרח דומה מהמטבח התוניסאי, ששמו הוא אריסה.