קייטן סושי

כל מה שרצית לדעת על קייטן סושי:
קייטן סושי (ביפנית: 回転寿司 – מילולית: "סושי סרט נע") או קורו קורו סושי (くるくる寿司 – מילולית – "סושי קרוסלה") הוא סגנון הגשה של סושי במסעדות מזון מהיר יפניות מתמחות.
במסעדות אלה נעות צלחות סושי מסוגים שונים על גבי סרט נע, והסועד יושב על דלפק המסעדה, בוחר את המאכלים שהוא רוצה לאכול ולוקח אותם מהסרט הנע.
המאכלים מוצעים במספר רמות מחיר, כאשר כל רמת מחיר מאופיינת בצבע צלחת שונה או צורת צלחת שונה.
בתום הארוחה מחושב מחירה בהתאם למספר הצלחות המצויות ברשות הסועד, ועל פי צבען או צורתן.
המלצרים במסעדות אלה מגישים שתייה או מנות מיוחדות בלבד, ואינם אוספים את הצלחות עד תום הארוחה (לצורך חישוב מחירה).
מסעדות מתמחות אלה לעתים מקושטות כך שהצלחות נעות על גבי רכבת צעצוע, מכוניות צעצוע או סירות השטות בתעלה.
הצלחות נעות על גבי הסרט הנע עם כיוון השעון על מנת להקל על הסועדים לקחת את הצלחות (מתוך הנחה שמרבית הסועדים ימניים).
הסועדים יישובים הן לצד הדלפק של המסעדה והן לצד שולחנות הצמודים לדלפק, דבר המאפשר לקבוצת סועדים לשבת יחדיו.
על פי רוב המנות הנעות על גבי הסרט הנה הן מנות סושי, אך לעתים גם משקאות וקינוחים נעים על גבי הסרט הנע.
מסעדות אלה הן לרוב מסעדות מזון מהיר הזולות במחירן.
מסעדות אלה פועלות ביפן וברחבי העולם (ויש מסעדות מסוג זה גם בישראל).
המסעדות מאפשות לתיירים המבקרים במדינה בה אינם יודעים את השפה לבחור את המנות שהם רוצים מבלי צורך להזמין אותם.
כמו כן- גודל המנות מאפשר אכילה מדודה יותר המונעת בזבוז אוכל, שכן המנות קטנות הסועד אוכל בהתאם לרעבונו עד לשובע, ואינו מזמין מנות גדולות מידי או משאיר שאריות.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לקייטן סושי:
סושי
המטבח היפני